In 2010, se anunta vremuri grele la FC Cetatea (Fotbal, Liga II)


Intră acum și în grupul de

Cu mai puţin de o săptămână înaintea reunirii lotului de jucători, în vederea demarării pregătirilor pentru returul sezonului 2009-2010 al Ligii a II-a, situaţia de la Cetatea Suceava este confuză. Restanţele financiare nu au fost achitate către jucători, deşi acestora li s-a promis că-şi vor primii banii până la data de 31 decembrie 2009. Fiecare jucător sucevean are de încasat câte cinci prime, precum şi salariile pe octombrie şi noiembrie, iar spre finele lunii în curs ar trebui achitat şi salariul pe luna decembrie. Dacă nici luna acesta jucătorii nu-şi vor primi banii aceştia ar putea deveni liberi de contract, dacă în prealabil ar depune memorii la FRF.

2009 a fost un an cu un management defectuos

Vina pentru situaţia actuală o are în primul rând conducerea clubului, care culege acum roadele managementului slab din cele 6 luni de mandat. Totodată, preşedintele Ciprian Anton, chiar dacă spune că este susţinut de primarul Ion Lungu, nu mai este cu adevărat ajutat, iar pentru asta vinovat se face tot el, pentru că nu a ştiut să managerieze relaţia cu şeful municipalităţii. Chiar dacă a făcut bătături la picioare în a doua jumătate a lunii decembrie, urcând treptele de la Primărie, Anton nu a obţinut niciun şfanţ. A obţinut o promisiune, care până la urmă s-a dovedit a fi o gogoriţă, pe care jucătorii au înghiţit-o. Mulţi dintre ei nu mai par dispuşi să o facă.

Ceea ce se întâmplă la Cetatea este inadmisibil, dar mai grav decât situaţia echipei este faptul că cei învestiţi să monitorizeze echipa locală tolerează managementul defectuos.

Preşedintele Ciprian Anton nu a scăpat de ceea ce s-a temut încă din vară: să nu-şi poată plăti jucătorii

Una dintre primele decizii pe care le-a luat Ciprian Anton când a venit conducerea clubului a fost de a reduce salariile şi de a scăpa de jucătorii cu lefuri mari, dând mai multe şanse localnicilor, tocmai în ideea de a se descurca cu un buget nu la fel de consistent ca în alţi ani. Faptul că jucătorii au aproape trei luni de când nu şi-au mai luat salariile înseamnă că Anton nu a reuşit să scape tocmai de ceea ce s-a ferit. Preşedintele Cetăţii a ştiut din prima zi în care a păşit pragul clubului care va fi situaţia, dar cu toate acestea nu a reuşit să facă nimic pentru a evita colapsul financiar de acum. „Bezelele” trimise constant către edilul Sucevei nu şi-au atins în totalitate scopul, pentru că, deşi a rămas în funcţie (chiar dacă în presa locală au fost evidenţiate o serie de erori comise de acesta), nefiind sprijinit, Anton va claca, iar Cetatea numai de alte greşeli nu mai are nevoie acum.

Jucătorii sunt la limita răbdării şi se pregătesc să părăsească Cetatea, devenită o corabie în derivă

Antrenorul Ioan Radu încă mai speră ca la reunirea lotului jucătorilor să li se achite restanţele, în caz contrar el anticipând că o parte dintre ei nu vor mai dori să continue pe Areni. „Lunea viitoare trebuie să ştim pe ce bani şi pe ce jucători vom putea conta. Activitatea trebuie să continue, chiar dacă va fi mai greu cu finanţarea. Din ce am discutat şi cu domnul primar, echipa aceasta va continua să existe, însă la nivelul posibilităţilor financiare de care dispune Primăria”, a declarat Ioan Radu.

De altfel, primul care şi-a făcut publice intenţiile a fost chiar căpitanul Tudor Homneac. „Sunt sub contract cu Cetatea şi mă voi prezenta la reunire. Aş vrea să continui la Cetatea, însă cu condiţia să mi se achite restanţele. Probabil că, dacă nu voi primi banii până la sfârşitul lunii ianuarie, voi decide să plec”, a declarat mijlocaşul de 22 de ani al “alb-albaştrilor”. Ca Homneac gândesc să procedeze şi alţi jucători, şi cel mai probabil conducerea clubului se va descotorosi de aceştia, fapt anunţat încă de luna trecută, când Anton a spus clar şi răspicat că “nu ţinem pe nimeni cu forţa”.

2009 s-a terminat prost pentru Cetatea, 2010 a început la fel de prost şi va continua, foarte probabil, mult mai prost. În condiţiile de acum, suporterii suceveni trebuie să-şi ia gândul de la eşalonul secund, Cetatea fiind oricum pe loc retrogradabil.


Intră acum și în grupul de