Gheorghe Flutur a anunțat principalele proiecte din acest mandat: Autostrăzi spre București și granița de vest, spital de boli infecțioase și de pediatrie, modernizarea tuturor drumurilor județene, al treilea terminal la Aeroport sau parcuri industriale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, în prezența premierului Ludovic Orban principalele proiecte pe care le are în vedere în acest mandat.

Flutur a mulțumit în primul rând sucevenilor pentru votul masiv pentru el și echipa liberală subliniind că în ciuda atacurilor nedrepte care au fost la adresa lui „sucevenii au arătat că știu să aleagă fapte și proiecte serioase”.

Flutur a spus că în acest mandat CJ Suceava are multe proiecte, începând cu autostrăzile care să lege Suceava de București și de vestul țării.

El a muțumit lui Orban că a deblocat coridorul București-Suceava-Siret și că s-au început studiile tehnice și și-a exprimat speranța ca în acest mandat lucrurile să se materializeze în teren.

Flutur a menționat că la Autostrada Nordului, prin ordonanță, Guvernul a dat posibilitatea autorităților locale să se ocupe de șoselele ocolitoare.

El a mai spus că sunt și alte proiecte importante în județ, mulțumind că în luna martie Guvernul a deblocat proiectul magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei și că urmează ca și alte localități să fie racordate.

„Mandatul va fi foarte încărcat dacă mă gândesc numai la intrarea în normalitate în ceea ce privește lupta cu pandemia”, a spus Flutur care a menționat că județul Suceava a coborât de pe podiumul național al infectărilor.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 22 octombrie 2020

El a mai declarat că e nevoie de realizarea investițiilor într-un spital de boli infecțioase și un spital de copii în municipiu și că au fost depuse documentațiile la Guvern.

În ceea ce privește Aeroportul Suceava unde în ultimii patru ani a crescut de zece ori numărul de pasageri se finalizează un terminal nou și că se pregătește construirea unui al treilea terminal, cel mai probabil cargo.

Flutur a mai anunțat că în ceea ce privește investițiile pe turism s-au asociat stațiunile din județ și așteaptă programele europene de finanțare pentru modernizarea acestor stațiuni, mai ales că județul Suceava este a treia destinație turistică a țării.

El a mai spus că sunt pregătite parteneriate cu USV, cu primăriile, cu regiunea Cernăuți, cu cei din regiunea Schwaben și Mayenne, dar că se pregătește parteneriatul cu regiunea austriacă Styria.

Flutur a precizat că în ceea ce privește parcurile industriale, urmează să fie deschis cel de lângă aeroport, iar CJ Suceava are un parteneriat și pentru Parcul Industrial de la Siret și pregătește un parteneriat cu Primăria Suceava pentru încă un parc industrial.

Mai mult, președintele Flutur a notat că modernizarea drumurilor este fundamentală și a amintit că în ultimii patru ani au fost modernizați 300 de kilometri de drumuri județene și că dorește finalizarea modernizării întregii rețele și deschiderea drumurilor spre Harghita prin Panaci-Bilbor și spre Bistrița Năsăud prin Grădinița-Coșna, cu drumul Talienilor spre județul Neamț sau modernizarea drumului axial Suceava-Iași.

Gheorghe Flutur a mai arătat că se va moderniza și sistemul de apă-canal printr-un proiect cu finanțare europeană de un sfert de miliard de euro.

Totodată, în acest mandat vor fi realizate acțiuni culturale și prin parteneriate cu Biserica.


Intră acum și în grupul de