Dorna-Arini, Sadova și Vatra Moldoviței au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local. Ministerul Economiei: Localitățile vor avea șanse mai mari în atragerea de finanțări nerambursabile


Intră acum și în grupul de

Localitățile sucevene Dorna-Arini, Sadova și Vatra Moldoviței au fosta atestate ca stațiuni turistice de interes local, o hotărâre în acest sens a fost adoptată, joi, de Guvernul României la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Potrivit unui comunicat al MEEMA, pe lângă localitățile sucevene, alte nouă localități din țară au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local: Anina (jud. Caraș-Severin), Cavnic (jud. Maramureș), Ghioroc (jud. Arad), Gura Siriului (jud. Buzău), Săcele (jud. Brașov), Sânnicolau Mare (jud. Timiș), Sighetu Marmației (jud. Maramureș), Ștei (jud. Bihor), Tulucești (jud. Galați) și Zona turistică a comunei Borș (jud. Bihor).

Pe lângă asta, în urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităților administrației publice locale, și totodată ținând cont de potențialul turistic, dar și resursele naturale și antropice, comuna Ocna Șugatag (jud. Maramureș) a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, arată sursa citată.

Ministerul mai menționează că, pe termen lung și mediu, atestarea localităților menționate va crea un impact pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând și creșterea circulației turistice.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste stațiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 87 de interes local.


Intră acum și în grupul de