25 din cei 74 de angajaţi ai Primăriei Siret, inclusiv din serviciile subordonate instituţiei, confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Doar unul dintre angajaţi, cu o formă medie a bolii, a rămas internat în Spitalul municipal Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, duminică, pentru NewsBucovina, că au fost confirmate 25 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 după testarea întregului personal al Primăriei Siret şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate.

Băncilă a spus că, iniţial, în data de 18 octombrie 2020 au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 un număr de 11 persoane din totalul celor 14 angajaţi ai Primăriei Siret, care s-au testat după ce au început să prezinte simptome ale infecţiei cu noul coronavirus.

Ea a precizat că la acea dată primarul oraşului Siret a dispus şi testarea celorlalţi 60 de angajaţi ai Primăriei, inclusiv a celor din al instituţiile şi serviciie publice subordonate.

Băncilă a mai spus că după testarea întregului personal au mai fost confirmaţi pozitiv 14 angajaţi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că toate cele 25 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 au fost evaluate la Spitalul municipal Rădăuţi, o parte fiind asimptomatice, altele cu forme foarte uşoare ale infecţiei şi doar o singură persoană, care are o formă medie a bolii, a rămas internată în spital.

Ea a arătat că sunt efectuate anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

De precizat este că accesul publicului în Primăria Siret este limitat încă din luna martie, iar în prezent activitatea se desfăşoară on-line, însă este asigurată rezolvarea urgenţelor ce vizează eliberarea unor acte sau documente.

Potrivit statisticii județene, sâmbătă, în Siret incidența infecțiilor cu noul coronavirus era de 6,54 la mia de locuitori.


Intră acum și în grupul de