Numărul cazurilor active de Covid-19 în județul Suceava se menține la 1.384 în 101 de localități. Prefectul Alexandru Moldovan: Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil!

Prefectura Suceava a anunțat că luni, în județul Suceava sunt 1384 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.

Sursa citată precizează că potrivit distribuției cazurilor Covid-19 pe localități, din cele 114 localități sucevene 13 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție iar 24 au peste zece cazuri în evoluție.

În același timp, în carantină se află 691 suceveni, iar în izolare 409. Totodată, numărul total de persoane testate până în prezent este de 67.797 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 83 persoane, iar potrivit GCS, în 11 de cazuri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus.

Totodată, forțele de ordine au verificat, în cursul zilei de 25 octombrie, 1.059 de persoane și 126 de societăți comerciale privind respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Astfel, au fost aplicate 125 sancțiuni în valoare de 35.800 lei.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis un nou apel către suceveni pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară.

“Prefectul județului solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, a transmis Prefectura Suceava.

loading...