Si anul acesta, Lumina Invierii ar putea veni de la Ierusalim (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şi în acest an de Paşti, lumina sfântă a Invierii Domnului ar putea fi adusă la Suceava de la Ierusalim. Asta e intenţia exprimată joi de preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că, aşa cum a făcut şi anul trecut, şi anul acesta doreşte să aducă sucevenilor lumina sfântă. „Trebuie să existe continuitate”, a spus Flutur care a menţionat că va solicita acceptul PF Daniel, Patriarhul BOR şi al IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. „Cu binecuvântarea Bisericii acest lucru trebuie continuat”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a anunţat, că în acest an proiectul Paştele în Bucovina va fi finanţat cu fonduri proprii, dar că CJ Suceava va depune în data de 11 ianuarie, un proiect prin POR, Axa V, măsura 5.3 Dezvoltarea turismului intern prin promovarea produselor specifice prin care acest program turistic să fie finanţat în 2011 din fonduri europene.

Totodată, CJ Suceava va depune în cadrul acestei măsuri, alte cinci proiecte de promovare turistică în vederea finanţării.

Astfel, vor fi propuse spre finanţare proiectele Crăciun în Bucovina cu un târg al obiceiurilor de iarnă, Hora Bucovinei, un eveniment multicultural al minorităţilor din această zonă, un proiect de turism religios de promovare a monumentelor istorice din Bucovina, Festivalul de Artă Medievală din Suceava şi proiectul Pelerin în Bucovina, un pelerinaj în perioada 15 iulie-15 august având ca destinaţii Cacica şi Putna, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului.

Gheorghe Flutur a menţionat că peste o săptămână, la Viena, CJ Suceava va avea un stand în cadrul Târgului de vacanţe, unde va organiza şi o seară bucovineană, la care este invitat să participe şi primarul Vienei.

El a spus că standul Bucovinei va promova patru zone turistice din judeţ, produse tradiţionale, iar meşteri populari vor prezenta ouă încondeiate, icoane pictate pe sticlă sau lemn sau olăritul.


Intră acum și în grupul de