Polițiștii suceveni au aplicat zeci de amenzi pentru nepurtarea măștii în urma unor controale în trenuri și gări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de la transporturi desfășurat, vineri, o acțiune în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și în zona aeroportului, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor.

Astfel, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2.

La acțiune au participat polițiști din cadrul structurii de poliție transporturi, IPJ Suceava, sprijiniți de forțe de jandarmi, polițiști locali și de reprezentanți ai CFR Călători.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

În cadrul acțiunii au fost efectuate verificări în 18 trenuri de călători și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare 1890 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire Covid19.

„Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale. Polițiștii recomandă încă o dată să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur”, a transmis Poliția Transporturi Suceava.

Totodată, CFR Călători a făcut un apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

„Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp”, arată CFR.

Sursa citată subliniază că este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.


Intră acum și în grupul de