USV suspendă de luni activitățile față în față până la finalizarea semestrului pentru mai multe facultăți. Studenții acestor facultăți cazați în cămine vor elibera camerele până miercuri


Intră acum și în grupul de

Conducerea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat că a aprobat o serie de măsuri preventive după ce a urmărit îndeaproape evoluția contextului epidemiologic, marcat de o creștere constantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât la nivel național, cât și la nivel local.

Drept urmare, astăzi, 31 octombrie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a decis ca, începând cu data de 02 noiembrie 2020, să suspende parțial activitatea on-site (față-în-față). Hotărârea de trecere în regim on-line se referă la studenții înmatriculați la studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, în cadrul facultăților de Drept și Științe Administrative, Litere și Științe ale Comunicării, Științe Economice și Administrație Publică, Științe ale Educației și Istorie și Geografie, cu excepția programelor de studii Geografie și Geografia turismului. Suspendarea activităților este valabilă până la finalul semestrului I din actualul an universitar.

Studenții facultăților de mai sus, care sunt în prezent cazați în cămine, vor elibera camerele până cel târziu pe data de 04 noiembrie 2020. Cazurile excepționale vor fi analizate de conducerea universității. Căminele vor rămâne deschise pentru studenții tuturor celorlalte facultăți ale universității.

Studenții din anul I de la facultățile de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, Inginerie Alimentară, Silvicultură și cei ai Facultății de Educație Fizică și Sport (inclusiv Departamentul de Sănătate), la care se adaugă studenții de la programele Geografie și Geografia turismului (FIG) vor continua să desfășoare laboratoarele on-site (față-în-față).

În condițiile în care nu vor fi înregistrate evoluții îngrijorătoare la nivelul municipiului și al județului Suceava, studenții facultăților incluse în seria B, conform planificării aprobate de Senatul USV, vor desfășura activități on-site (doar laboratoare), începând cu 23 noiembrie. Conform calendarului, cazarea studenților din grupul B, care beneficiază de un loc în cămin, va avea loc în perioada 16-22 noiembrie.

În perioada de suspendare menționată, personalul nedidactic va fi programat pentru efectuarea eventualelor zile de concediu de odihnă neefectuate sau efectuarea zilelor libere plătite. Angajații care își pot exercita atribuțiile de serviciu în regim de telemuncă vor fi programați în acest sens.

Conducerea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va face analize zilnice ale evoluției pandemiei și va continua să informeze atât comunitatea academică, cât și cea locală, cu privire la noile decizii care vor fi luate.

USV notează că la finalul primei luni de activități didactice susținute on-site (față-în-față), constată că rata de infectare în campusul USV, atât în rândul studenților, cât și în cel al cadrelor didactice, este una semnificativ mai mică (de peste 2 ori) decât cea înregistrată la nivelul municipiului Suceava ceea ce certifică faptul că strategia gândită și dezbătută în forurile deliberative ale universității și pusă apoi în practică înainte de începerea noului an universitar a generat efectele scontate.


Intră acum și în grupul de