Municipiul Suceava intră în „scenariul roșu”. Restaurantele și cafenelele își suspendă activitatea la interior, iar în cinematografe și sălile de spectacole este interzisă organizarea de activități. O decizie privind funcționarea școlilor va fi luată luni


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava intră în „scenariul roșu” după ce două zile consecutiv rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul de 3, a decis, duminică, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Astfel, municipiul Suceava a avut sâmbătă o rată de infectare de 3,05 la mia de locuitori, iar duminică de 3,07 la mia de locuitori, iar la propunerea DSP Suceava s-a dispus instituirea „scenariului roșu”.

Municipiul Suceava a mai depășit, recent, dar doar pentru o zi, rata de infectare de 3 la mia de locuitori, iar CJSU Suceava a menținut municipiul în „scenariul galben”, dar acum, după două zile consecutive în care rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori s-a decis „instituirea scenariului roșu”

Prin urmare, din 3 noiembrie se vor aplica următoarele restricții:

desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

     În ceea ce privește unitățile de învățământ din municipiul Suceava, ele vor funcționa  luni, 02.11.2020, potrivit scenariului aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 58/30.10.2020, urmând a fi analizate propunerile consiliilor de administrație ale tuturor unităților de învățământ în cadrul unei ședințe extraordinare a comitetului județean, ce se va desfășura luni, 02.11.2020, ora 14.

    Astfel, în aplicarea prevederilor art. 16 și Anexei nr. 1 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Inspectoratul Școlar Județean Suceava va solicita consiliilor de administrație ale tuturor unităților de învățământ din municipiul Suceava până la data de 02.11.2020, ora 10.00, formularea propunerilor pentru scenariile de funcționare în următoarele 14 zile, în condițiile incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori înregistrată la nivelul municipiului Suceava și ținând cont de particularitățile locale, de infrastructura fiecărei unități de învățământ, resursele umane, resursele logistice și accesul la rețeaua medicală ale fiecărei unități de învățământ în parte.

Ulterior, propunerile formulate de către consiliilor de administrație vor fi analizate și avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, respectiv de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, și vor fi înaintate Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava până la data de 02.11.2020, ora 12.00, în vederea aprobării unor măsuri de completare a Hotărârii nr. 60 din data de 01.11.2020.


Intră acum și în grupul de