În spitalele din județul Suceava sunt internați 351 pacienți Covid-19, dintre care 76 au forme severe sau grave ale bolii. La secția ATI din SJU Suceava nu e disponibil niciun pat pentru pacienții Covid

Prefectura Suceava a informat că, marți, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ se înregistrează un număr de 7.427 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 26 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 561 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 194 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 103 pacienți sunt în zona tampon și 264 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Concret, din cei 194 pacienți diagnosticați Covid-19: 96 prezintă forme medii ale bolii; 22 prezintă forme ușoare; 56 prezintă forme severe; 20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 349 paturi libere din care 27 pentru pacienți Covid-19, 228 în sectorul Non-Covid și 94 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu mai este disponibil niciun pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 31 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 91 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 37 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 5 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 22 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, precizează Prefectura Suceava.