DSP Suceava a suspendat activitatea restaurantului din Berchișești unde a fost organizată o nuntă cu 100 de persoane și a aplicat o amendă de 30.000 de lei


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a suspendat activitatea unui restaurant din Berchișești unde la sfârșitul săptămânii trecute s-a organizat o nuntă cu 100 de persoane și a aplicat o amendă de 30.000 de lei.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței C.J.S.U Suceava care arată că în contextul epidemiologic actual generat de noul coronavirus COVID-19, sănătatea publică este o prioritate pentru instituțiile implicate în activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Motivat de creșterea numărului de persoane infectate la nivelul județului Suceava, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, cauzate fie de implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, organizarea unor evenimente private cu număr ridicat de participanți cu interacțiune intensă, mobilitatea ridicată a persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a sistemului sanitar, prefectul județului a solicitat intensificarea campaniilor de informare preventivă a populației, dar și a acțiunilor de  control. 

Astfel, prefectul Alexandru Moldovan a subliniat că este obligația autorităților competente să întreprindă măsurile adecvate pentru a preveni eventualele riscuri specifice pentru sănătatea publică, acordând prioritate cerintelor legate de protecția acestor interese, inclusiv asupra intereselor economice ale unor agenți economici.

În acest context, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a efectuat un control tematic cu privire la respectarea legislației incidente, la un restaurant din comuna Berchișești, județul Suceava.

În urma controlului s-a constatat că unitatea a organizat un eveniment privat (nuntă) la care au participat cca. 100 de persoane, fapt care  intră în contradicție cu prevederile H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ca urmare a celor constatate, în conformitate cu prevederile legislației specifice, D.S.P. Suceava a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 30.000 lei și a suspendat activitatea unității sus-menționate începând cu data de 5.11.2020, urmând ca redeschiderea unității să se realizeze cu acordul D.S.P., după constatarea remedierii deficiențelor constatate.

Aplicarea măsurii complementare, de suspendare a activității obiectivului restaurant aparținând agentului economic a venit ca urmare a repetării abaterilor de către acesta, în contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului, precum și a actelor normative incidente aflate în vigoare. 

Conform precizăriilor conducerii D.S.P. Suceava, neaducerea la îndeplinire a deciziei și măsurilor dispuse în raportul de inspecție atrage după sine răspunderea față de organele judiciare și aplicarea sigiliului de către Serviciul Control în Sănătate Publică.

„Și prin acest exemplu, D.S.P. Suceava aduce o contribuție la conștientizarea populației, dar și a firmelor, în contextul prevenirii și combaterii infecțiilor cauzate de noul coronavirus COVID-19”, a transmis CJSU Suceava.


Intră acum și în grupul de