Gheorghe Flutur anunță instalarea de containere încălzite la spitalele din județ pentru triajul pacienților confirmați cu SARS-CoV-2 sau suspecți de infecție


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, că la spitalele din județ vor fi distrubuite zece containere primite de la Rezervele de Stat pentru efectuarea triajului pacienților.

El a spus că aceste containere au o suprafață de 6 X 2,5 metri fiecare și sunt construite în Germania.

„Le-am primit prin intermediul Rezervelor de stat și le amplasăm în apropierea Unității de Primiri Urgențe. Rolul acestor containere încălzile va fi de triaj epidemiologic pentru cei care vin cu salvările sau cu mașinile personale și au test pozitiv”, a spus Flutur care a menționat că un alt container va primi suspecții.

Potrivit acestuia fiecare containeri va fi deservit de un asistent medical și un infirmier care vor repartiza foarte repede bolnavii acolo unde le este locul.

„Vom primi zece containere, din care trei rămân la SJU Suceava, iar celelalte vor fi la celelalte spitale din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți și Siret care sunt implicate în lupta cu COVID-19”,a spus Flutur.

El a menționat că aceste containere au calorifere electrice, un sistem foarte ușor de dezinfecție și pentru perioada rece sunt foarte bine venite.

„Peste câteva zile așteptăm încă zece containere. Ne gândim unde o să le punem. Sper să nu avem nevoie. Important este că ne-am mobilizat. Astăzi am adus 200 de paturi și tot ce înseamnă cazarmament pentru aceste paturi. Sunt depozitate la unitatea de jandarmi din Fălticeni. Vom avea nevoie și de paturi. Le vom folosi”, a spus Flutur.

El a subliniat că era foarte mare nevoie să se deblocheze UPU a SJU Suceava dar și primirile de urgențe și de la celelalte spitale.

„Acțiunea face parte din demersurile noastre de luptă cu COVID-19 pentru a fi prompți cu pacienții care au nevoie de așa ceva”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de