FOTO // Primele containere solicitate de către CJSU Rezervelor de Stat au ajuns la Suceava și vor fi folosite pentru organizarea triajului în spitalele din județ


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat luni, 9 noiembrie, că în județul Suceava au ajuns primele elemente de cazarmament și primele construcții ușoare din elemente modulate destinate spitalelor sucevene și solicitate de CJSU Rezervelor de Stat.

Sursa citată menționează că la recepția de predare-primire au participat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan; președintele CJ, Gheorghe Flutur; inspectorul şef al ISU Suceava, col. Costică Ghiață şi șeful Serviciului Teritorial pentru Probleme Speciale Suceava, lt.col. Florin Crăciun.

Reamintim că, în data de 23 octombrie, CJSU Suceava a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, cu titlu gratuit, zece construcții ușoare din elemente modulate, zece radiatoare electrice și următoarele elemente de cazarmament: 200 paturi, 200 saltele, 600 pături, 1200 cearșafuri. Prefectura Suceava susține că demersurile CJSU au fost analizate în regim de urgență, concretizându-se cu aprobarea raportului de scoatere din rezervele de stat a unor produse și acordarea acestora, de către Prim-Ministrul Guvernului României.  

De menționat că bunurile solicitate sunt destinate spitalelor din județul Suceava și vor fi folosite la organizarea punctelor de triaj observațional și a izolării potențialelor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, respectiv organizării unor sectoare de dezechipare a personalului medical, de decontaminare și dezinfecție a personalului.

Solicitarea a venit în urma discuțiilor avute cu managerii unităților medicale din județ, care a relevat că pentru asigurarea măsurilor de ajutorare a populației afectate de virusul SARS-COV-2 și facilitării accesului acestora la unitățile spitalicești, este obligatoriu organizarea și efectuarea triajului observațional/epidemiologic al pacienților la punctele de intrare în aceste instituții, în condiții de calitate pentru beneficiarul final, cetățeanul, precizează sursa citată.

La rândul său, aceste măsuri luate la nivel administrativ vin în urma analizei activității din spitalele din județ, privind activitatea de triaj observațional, care este o activitate necesar a fi desfășurată continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp, mai ales în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 din ultima perioadă.

În aceste condiții, la nivelul CJSU Suceava s-a hotărât intervenţia în cadrul instituțiilor implicate direct în lupta contra virusului și ajutorarea populației afectate de pandemie, având drept scop prevenirea și limitarea stării potenţiale generatoare de situaţie de urgenţă, prin solicitarea acordării ajutoarelor de urgenţă, a subliniat Prefectura Suceava.

Aceeași sursă a făcut precizarea că la nivel național, s-a aprobat acordarea din rezervele de stat, cu titlu gratuit, a unor produse, Spitalului de Urgență Gerota București, Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București, spitalelor din județul Argeș, județul Cluj, județul Caraș-Severin și Județul Suceava, în vederea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus.   

„Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Suceava, prin grija Instituției Prefectului județului Suceava și-a asumat întreaga responsabilitate pentru cantităţile solicitate a fi scoase din rezerva de stat, urmând ca după încetarea efectelor pandemiei, produsele să poată a fi folosite pentru protecţia populaţiei, în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului Suceava, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat,” a ținut să menționeze Prefectura Suceava.

Totodată, „având în vedere intervenţia operativă a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, precum și reacția promptă a Guvernului României, de natură a asigura atât protecția populației județului Suceava, cât și o asistență medicală la nivel calitativ superior în condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, prefectul județului Suceava mulțumește autorităților centrale pentru sprijin, și totodată tuturor reprezentanților instituțiilor județene care au făcut acest demers posibil.

Nu în ultimul rând, prefectul județului Suceava mulțumește tuturor sucevenilor pentru atitudinea responsabilă și îi asigură că la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava vor fi analizate și adoptate măsuri adecvate pentru a preveni eventualele riscuri specifice pentru sănătatea publică la nivelul județului, fără a fi ignorat impactul economic și social”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de