Protest al medicilor veterinari suceveni în fața DSVSA Suceava pentru neplata prestațiilor. Medicii veterinari suceveni au întrerupt activitatea și asigură doar urgențele//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Colegiul Medicilor Veterinari Suceava a organizat, luni, o pichetare a sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava acuzânt Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că nu respectă contractele încheiate cu medicii veterinari de liberă practică.

Totodată, medicii veterinari suceveni solicită majorarea tarifelor pentru serviciile prestate populaţiei.

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat că ANSVSA nu a  efectuat plăţile aferente lunilor august-septembrie 2020 către beneficiarii contractelor aflate în derulare pentru acţiunile contractate.

El a spus că medicii veterinari de liberă practică care au contract cu statut sunt „infanteria grea” a medicinii veterinare din România.

„Ei asigură asistența în teritoriu, ei supraveghează bolile care se transmit de la animal la animal, supraveghează bolile care se transmit de la animal la om și noi avem în curte foarte multe coronaviroze în cursul timpului și acum încep să scoată colții. Supraveghează și siguranța alimentelor pentru că orice produs trebuie să provină de la un animal sănătos”, a spus Dulgheru.

El a subliniat că dacă România nu are nevoie de medici veterinari să o spună, dar a subliniat că banii pentru medicii veterinari sunt, dar că serviciul economic din ANSVSA refuză să îi dea.

Medicii veterinari suceveni protestează la poarta DSV

Fostul sef al DSV Suceava si presedintele Colegiului medicilor veterinari Suceava Petrea Dulgheru protestează la poarta DSV

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 9 noiembrie 2020

Dulgheru a spus că ANSVSA este o structură foarte stufoasă, cu peste 400 de angajați care se joacă pe calculator și încurcă activiatea.

„Acolo activitatea trebuie restructurată și am cerut primului ministru ca serviciul economic să fie reformat din temelii și să dea drumul la lege. Dacă sunt banii, de ce nu se dau banii?”, a spus Dulgheru.

El a menționat că în județul Suceava majoritatea medicilor veterinari se raliază acestei acțiuni de protest și au întrerupt activitatea cu asigurarea urgențelor medicale.

Mai mult, Petre Dulgheru a spus că și tarifele  practicate în prezent sunt mici, iar medicii ajung să efectueze acțiuni în pierdere, dând ca exemplu prelevarea unei probe de sânge de la un cal, care este plătită cu 9,10 lei, iar costul pentru a o face este de minimum 30 de lei.

„În situația asta toți colegii își vor închide activitatea și este păcat pentru că avem medici foarte bine pregătiți care lucrează în mediul rural”, a spus Dulgheru.

El a subliniat că mulți medici au închis cabinetele pentru că au spus că nu le convine să fie controlați, batjocoriți și neplătiți.

Petre Dulgheru a spus că medicii veterinari vor renunța la protest după ce se vor respecta prevederile legale în ceea ce îi privește.


Intră acum și în grupul de