Acuzata de pruncucidere la nici 16 ani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O adolescentă din judeţul Suceava va răspunde în faţa legii la nici 16 ani împliniţi, după ce organele de cercetare au acuzat-o de pruncucidere. Conform datelor existente la dosar, fata era însărcinată în luna a 9-a şi urma în scurt timp să nască la termen. Nu a vrut să se afle despre acest lucru şi tot timpul şi-a ascuns burta care creştea pe zi ce trece. Provenită dintr-o familie cu greutăţi, părinţii nu au dat prea multă atenţie transformărilor fizice pe care fata le suporta săptămânal. Doar în momentul în care o ceartă din dragoste în care tatăl nu a mai vrut să-şi recunoască paternitatea a determinat-o pe adolescentă la gestul extrem.

Fata a născut acasă, dar a vrut să şteargă orice amintire, aşa că a luat un pulover, a învelit nou-născutul în el şi a mers în grădina din spatele casei. Acolo a avut puterea să sape o groapă de mai bine de 20 de cm adâncime şi a îngropat bebeluşul după ce l-a sugrumat.

Cea care a descoperit tragedia a fost una dintre mătuşile fetei care a observat bruştile transformări corporale ale fetiţei. Chiar dacă, iniţial, adolescenta a negat totul, femeia a chemat salvarea care a transportat-o de urgenţă la secţia de urgenţe a principalei unităţi sanitare din judeţ. Aici medicii şi-au dat seama de gravitatea situaţiei şi de faptul că fata minte aşa că au anunţat de urgenţă poliţia. Adusă de urgenţă la spital adolescenta se află în momentul de faţă în afara oricărui pericol. “Pacienta a fost transportată până la unitatea noastră cu ajutorul unei ambulanţe iar din momentul în care a intrat în secţia de primire a urgenţelor şi până în prezent s-a aflat permanent sub supraveghere medicală fapt pentru care acum se află în afara oricărui pericol dar va mai sta câteva zile internată pentru înlăturarea tuturor suspiciunilor existente sau a problemelor de sănătate ce pot să apară datorită vârstei destul de fragede pe care o are” a declarat medicul Tiberius Brădăţan.

Interogată pe parcursul a două zile, tânăra a recunoscut gestul făcut, ba chiar a explicat poliţiştilor şi unde e locul din livada unde a îngropat fătul.

În momentul de faţă, dosarul a fost preluat de către procurorii criminalişti care urmează să stabilească cu exactitate cum s-au petrecut faptele, ce pedeapsă riscă tânăra mamă. Pe lângă asta, procurorii vor trebui să stabilească şi cine este tatăl copilului (cel mai sigur din datele deţinute fiind vorba despre un bărbat din comuna Slatina, cu care fata a trăit o bucată de vreme după ce a fugit de acasă), care urmează a fi tras la răspundere, cel puţin, pentru întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră.


Intră acum și în grupul de