Primarul Ion Lungu a discutat cu premierul Ludovic Orban despre pregătirea proiectelor europene pentru noul exercițiu financiar și i-a transmis acestuia că municipiul Suceava trebuie să primească 260 de hectare de teren


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, miercuri, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban legată de pregătirea bugetului de stat pentru 2021,  a proiectelor europene pe noul exercițiu financiar, iar primarul i-a transmis acestuia că pentru proiectele europene, municipalitatea suceveană are nevoie de terenuri și că trebuie să primească 260 de ha.

La discuție a fost prezent și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, iar în ceea ce privește aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021, primarul Ion Lungu a susținut menținerea cotei din impozitul pe venit la 65% în bugetul de stat pe anul 2021 la fel ca în anul 2020, preluarea finanțării de către guvern a cheltuielilor legate de asistența socială a persoanelor cu handicap grav și a însoțitorilor acestora, asigurarea de sume de bani din fondul de rezervă pentru asigurarea încălzirii în sistem centralizat.

Ion Lungu a spus că totodată a avut discuții  legate de pregătirea proiectelor pe fonduri europene pentru exercițiul financiar 2021-2027 atât pe Programul Operațional Regional, cât și prin Programul Național pentru Recuperare și Reziliență.

„O problemă pe care am ridicat-o primului-ministru a fost legată de aplicarea Legii nr. 165/2013 de finalizare a restituirii în natură a proprietăților. Primăria municipiului Suceava are de primit 260 hectare de teren în urma inventarierii prevăzută de legea menționată mai sus. Pregătim proiecte europene și avem nevoie de terenuri pe suprafețe mari pentru a le putea depune prin PNRR – Programul Național de Recuperare și Reziliență”, a explicat Ion Lungu.

El a subliniat că, de asemenea, municipiul Suceava are nevoie de suprafețe de teren pentru un nou cartier pentru tineri conform Legii nr.15/2003, pentru un nou cimitir pentru cartierele Obcini și George Enescu.

„A fost o discuție constructivă timp de aproximativ 2 ore în care s-au analizat problemele ridicate de primari”, a menționat primarul fără să precizeze care a fost poziția premierului Ludovic Orban privind cererile pe care el le-a formulat.


Intră acum și în grupul de