Sofer decedat si trafic blocat, pe soseaua de centura a Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un grav accident a avut loc joi, pe şoseaua de centură a Sucevei, după lăsarea întunericului. Potrivit IPJ Suceava, în jurul orelor 17.55, pe D.C. 74 C în afara localităţii Şcheia, comuna Şcheia, H. Traian, de 33 ani, din municipiul Botoşani, posesor al permisului de conducere categoriile „B,BE,C,CE,D,DE” din 2000, în timp ce conducea o autoutilitară, întrucât nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers.

Acesta a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune lateral-frontală cu autocamionul condus regulamentar din sens opus de S. Dumitru, de 60 ani, din municipiul Suceava.

Şoferul autoutilitarei a decedat, iar Ş. Emanuel, de 26 ani, din municipiul Suceava, pasager în acelaşi autovehicul a fost rănit. Conducătorul autocamionului S. Dumitru purta centura de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu privire la conducătorul auto decedat, nu s-a putut stabili dacă în momentul producerii accidentului purta centura de siguranţă.

În urma accidentului, traficul rutier pe D.C. 74 C a fost blocat pentru aproximativ două ore, circulaţia din direcţia Siret către Şcheia fiind dirijată prin centrul municipiului Suceava.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava accidentul a fost anunţat la ora 17.52, astfel că Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un modul SMURD (un echipaj de descarcerare şi un echipaj de salvare).

În urma coliziunii dintre o autoutilitară, marca Mercedes şi un autocamion, marca MAN, au rezultat două victime încarcerate. Echipajele profesioniste au izolat şi balizat zona, au descarcerat şi extras victimele din autoutilitară şi le-au acordat primul ajutor medical, împreună cu lucrătorii Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

S-au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterii şi verificarea eventualelor scurgeri de carburanţi şi lubrifianţi).


Intră acum și în grupul de