Amenzi de 110.000 lei pentru două firme sucevene care au activat fără autorizație de mediu. Comisarii Gărzii de Mediu au suspendat activitatea unei fabrici de mobilă


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Județean Suceava al Gărzii de Mediu a efectuat, săptămâna trecută, mai multe controale pe raza județului, depistând în repetate rânduri deficiențe pe linie de mediu.

Astfel, în data de 12 noiembrie, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava au verificat o fabrică de mobilă din județ, constatând că acesta desfășoară activitate fără a deține autorizație de mediu.

Astfel, firma a fost sancționată cu avertisment și amendă de 50.000 lei. Totodată, s-au stabilit masuri ferme de remediere a deficientelor, aplicându-se și sancțiune complementară de suspendare a activității până la obținerea actelor de reglementare pe linie de mediu.

O amendă de 60.000 lei a fost aplicată în cazul unei alte firme din județ, care de asemenea activa fără autorizație de mediu și nu a respectat regimul deșeurilor (ape uzate), a arătat controlul din 14 noiembrie.

Încă un control, efectuat în data de 11 noiembrie, au scos la suprafață faptul că un agent economic sucevean a depozitat neconform deșeurile (foto mai jos). Firma a fost amendată cu 20.000 lei.


Intră acum și în grupul de