Udrea vine la Suceava sa semneze acordul de finantare in vederea reabilitarii Cetatii de Scaun (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Semnarea acordului de finanţare a proiectului de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului constituie ultimul pas înainte de demararea lucrărilor în cadrul acestui proiect.

Primarul Ion Lungu, a anunţat miercuri că ministrul de resort, Elena Udrea, ar urma să semneze, în 7 februarie, la Suceava, acest acord.

Proiectul este realizat, în comun, de Primăria municipiului Suceava, care este proprietarul terenurilor din zona Cetăţii de Scaun, şi de Consiliul Judeţean Suceava, care este proprietarul Cetăţii de Scaun, valoarea investiţiilor fiind de 14 milioane de euro, din care 11 milioane de euro sume nerambursabile, iar 3 milioane de euro cofinanţare.

Proiectul “Cetatea medievală a Sucevei – un monument de arhitectură al Europei creştine”, care propune restaurarea şi consolidarea Cetăţii de Scaun a fost promovat prin Programul Operaţional Regional-Axa 5- Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.

Cetatea de Scaun a Sucevei se află pe lista monumentelor istorice.

Primăria Suceava a obţinut de la Guvern suma de 3,28 de milioane de lei pentru a se asigura asistenţa tehnică pentru acest proiect.


Intră acum și în grupul de