Minori, prinsi la furat de stalpi de iluminat din parcul dendrologic Arinis


Intră acum și în grupul de

Trei minori sunt cercetaţi pentru că au furat câţiva stâlpi ornamentali de iluminat din parcul dendrologic Ariniş. Potrivit IPJ Suceava, luni, la orele 18.00, la Poliţia oraşului Gura Humorului s-a prezentat K. Andrei, din localitate, care a sesizat faptul că s-a întâlnit pe strada Ciprian Porumbescu cu trei minori a căror identitate nu o cunoaşte, care transportau câte un stâlp ornamental de iluminat public asemănători cu cei din parcul dendrologic Ariniş.

În timpul cercetărilor efectuate, s-a constatat că din parcul dendrologic Gura Humorului s-au sustras un număr de 5 stâlpi ornamentali pentru iluminat public în valoare de 5500 euro, confecţionaţi din antimoniu.

În urma măsurilor întreprinse suspecţii au fost identificaţi ca fiind minorii D. Sava, de 13 ani, din oraşul Sângeorz Băi, judeţul Bistriţa Năsăud, aflat în abandon şcolar, C. A. de 15 ani şi C. A., de 12 ani, ultimii doi din localitate.

Cei trei minori au sustras stâlpii în două rânduri prin smulgere din suporţii de prindere de postament, după care îi transportau la domiciliu unde îi spărgeau şi îi valorificau la centrele de colectare a fierului vechi, astfel încât prejudiciul nu a fost recuperat întrucât stâlpii au fost găsiţi distruşi. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de