Ludovic Orban a inaugurat centura municipiului Rădăuți și a anunțat că proiecte prioritare sunt A7 București-Siret și Drumul Nordului, Suceava-Baia Mare


Intră acum și în grupul de

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Rădăuți, alături de ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Președintele CJ Suceava,Gheorghe Flutur, care a participat la eveniment a declarat că în urmă cu cinci luni, în  20 iunie 2020 premierul era la Rădăuți verifica stadiul lucrărilor la centura ocolitoare, iar astăzi, printr-un efort uriaș s-a finalizat această lucrare, centura ocolitoare a municipiului Rădăuți.

El a spus că sunt de față și primarii din localitățile din jurul Rădăuțiului pentru că centura este o premieră, un inel care ocolește municipiul și dă o perspectivă de dezvoltare economică, industrială și turistică, cu deschideri spre Putna, Sucevița, dar și descongestionarea traficului din municipiul Rădăuți.

Flutur a anunțat că se va desfășura imediat o ședință cu primarii din zonă pentru Planul de urbanism zonal și noua conjunctură existentă prin darea în folosință a acestei șosele de centură ca să se dea o perspectivă unitară dezvoltării zonei, din punct de vedere industrial și turistic.

Orbán inaugurează centura Radautu

Orbán inaugurează centura Radauti

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 20 noiembrie 2020

Președintele Flutur a salutat că s-a obținut finanțare europeană pentru această investiție și că la preluarea guvernării de PNL era la 38 la sută stadiul fizic, iar diferența a fost finanțată de guvernul actual.

Premierul Ludovic Orban a salutat faptul că un constructor român a dovedit că are capacitatea să finalzieze o lucrare într-un termen mai scurt cu 9 luni decât era prevăzut în contract.

„Felicit constructorul pentru mobilizare, seriozitate și că s-a ținut de cuvânt”, a spus Orban.

El a arătat că municipiul Rădăuți are o centură extrem de utilă care dă perspective de dezvoltare pentru că de la romani încoace s-a adeverit că drumul înseamnă viață, dă naștere la dezvoltare, la investiții.

„Sunt convins că peste patru ani vom vedea dezvoltări industriale și alte dezvoltări”, a spus Orban.

El a declarat că guvernul este determinat să realizeze proiectul A7.

„Suntem extrem de determinați să realizăm proiectul A 7. Cele șase tronsoane de autostradă sau drum expres”, a spus Orban.

El a mai spus că ministrul Transporturilor i-a dat ocazia să dea o veste bună, respectiv că la legătura între Suceava și granița de vest pe drumul nordului, pe profil de autostradă sau drum expres s-au deschis ofertele și s-a declarat câștigătorul pentru cele trei tronsoane care vor realiza SF și PT.


Intră acum și în grupul de