Focarul COVID-19 de la Centrul Rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale “Geana” din comuna Vama a fost declarat închis de DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat  pentru NewsBucovina, că autorităţile sanitare sucevene au declarat, vineri, închis focarul COVID-19 de la Centrul Rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale “Geana” din comuna Vama.

Ea a spus că ancheta epidemiologică la Centrul Rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale ”Geana” din comuna Vama a evidenţiat că acest focar a însumat 54 de persoane care au avut rezultat pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2.

Băncilă a precizat că, în urma testării, 38 de beneficiari şi 16 angajaţi ai acestui centru au fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2.

Ea a menţionat că la data comunicării rezultatelor testelor pentru noul coronavirus toţi beneficiarii au fost evaluaţi de către medicul angajat al centrului, iar cei asimptomatici şi cu forme uşoară de boală au rămas în centru, fiind cazaţi în spaţii distincte, cei care au dezvoltat o formă medie a infecţiei cu noul coronavirus au fost internaţi în spital, iar angajaţii depistaţi pozitiv, care au o formă uşoară a bolii, s-au izolat la domiciliu.

Reamintim că, în cursul lunii iunie, în acest centru au mai fost înregistrate câteva cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul personalului şi beneficiarilor.

(LB)


Intră acum și în grupul de