Ion Lungu: Premierul Ludovic Orban mi-a oferit garanția că vor fi susținute de Guvernul PNL Varianta Ocolitoare nr. 2 a Sucevei, Sala Polivalentă și noul stadion al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, vineri, după ce a purtat discuții cu premierul Ludovic Orban care a fost prezent în județul Suceava că a primit garanția realizării celei de-a doua variante ocolitoare a municipiului Suceava, a Sălii Polivalente și a unui stadion nou.

Primarul Ion Lungu a arătat că premierul Ludovic Orban a venit la inaugurarea șoselei de centură a municipiului Rădăuți unde, ca urmare a implicării autorităților naționale și a eforturilor făcute de un constructor român, investiția a fost dată în folosință cu nouă luni mai devreme.

Mai mult, primarul a spus că acest mod de lucru susținut al proiectelor de investiții va fi o obișnuință în guvernarea viitoare PNL și că se dovedește că ceea ce promite, Guvernul PNL realizează bine și mai repede.

„Continuând cu o guvernare PNL vom avea siguranța că vor fi recuperate în timp relativ scurt investițiile esențiale pentru zona noastră”, a declarat Ion Lungu.

El a menționat că a discutat din nou cu premierul despre proiectele majore necesare municipiului Suceava și că a primit confirmarea că acestea vor fi susținute și finanțate.

„Varianta Ocolitoare nr.2 a Sucevei este inclusă la finanțare pe fonduri europene ca nod de descărcare pentru Autostrada A7, în dreptul localității Cumpărătura, care merge spre Botoșani pe relația Cumpărătura-Ipotești-Tișăuți-Salcea”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a arătat că prin Planul Național de Recuperare și Reziliență va fi finanțată Autostrada A 7 și drumurile de legătură, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunțat oficial acest plan în valoare de 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Primarul Ion Lungu a mai spus că în legea bugetului de stat pentru anul 2021 vor fi prevăzute fonduri și pentru Sala Polivalentă a municipiului Suceava și pentru realizarea documentațiilor pentru începerea lucrărilor la noul stadion.

„Avem certitudinea că dacă guvernarea liberală va continua după alegerile parlamentare din 6 decembrie vom avea susținerea necesară pentru proiecte pe care sucevenii le așteaptă de mult timp și care nu au fost puse în practică din cauză că am avut șapte ani de guvernare PSD care a blocat investițiile în zona noastră”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de