Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind construcția Autostrăzii Nordului, Suceava-Satu Mare. Potrivit legii Autostrada Nordului trebuie finalizată până la 1 ianuarie 2025


Intră acum și în grupul de

Președinția României a anunțat, vineri, că președintele Klaus Iohannis a semnat, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului” (PL-x 167/25.03.2019).

Prin această lege se aprobă obiectivul de investiţii Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită în continuare „Autostrada Nordului”.

Legea stabilește că obiectivul de învestiții „Autostrada Nordului” se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe şi din fonduri europene.

Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului”, iar termenul de execuţie a obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii, respectiv de la 1 ianuarie 2021.

Legea a fost inițiată de mai mulți parlamentari între care deputatul PNL Angelica Fădor, deputatul Pro România Cătălin Nechifor și deputatul PSD Eugen Bejinariu.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, vineri, la Rădăuți, că pentru această investiție au fost desemnate firmele care vor realiza studiul de fezabilitate, urmând ca acesta să fie finalizat în termen de 18 luni, urmând ca apoi să fie desemnate firmele care vor executa proiectul tehnic și execuția lucrării.


Intră acum și în grupul de