Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, solicită din nou cetățenilor precauție și respectarea măsurilor sanitare de protecție: Ne dorim să fim nevoiţi în cât mai puţine situaţii să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării prevederilor legale


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat, sâmbătă, cetățenilor județului precauție și respectarea măsurilor sanitare de protecție.

„Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea noului virus și pentru a proteja cetăţenii”, a declarat prefectul.

El a adăugat că  își dorește să existe cât mai puține situații în care să fie aplicate sancțiuni pentru încălcarea legistalției.

„Ne dorim ca toţi cetăţenii să respecte efortul comun depus până în acest moment şi deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus, iar astfel să fim nevoiţi în cât mai puţine situaţii să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării prevederilor legale”, a transmis prefectul.

El a subliniat că purtarea corectă a măștii de protecție trebuie să fie prioritară.

„Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, prefectul județului solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!”, a mai transmis prefectul.  

În  cursul zilei de vineri polițiștii suceveni au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 1112 persoane. 

De asemenea,  au fost verificate 147 societăți comerciale  Au fost aplicate 85 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.        

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, a transmis Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de