Deputatul PNL Ioan Bălan: PSD aruncă în spațiul public comunicate sforăitoare pentru a acoperi neputința celor trei ani de guvernare PSD, în timp ce PNL vine cu fapte realizate într-un an de criză, exemplu fiind centura Rădăuțiului

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan, vicepreședinte regional al PNL, a declarat, sâmbătă, că Programul de Guvernare al PNL are obiective clare pentru județul Suceava care vor conduce la dezvoltare și că preocuparea permanentă a liberalilor este să crească nivelul de trai al populației, în general, și nu doar a pensionarilor, așa cum doresc unii politicieni „greu de pensionat” din PSD.

„Programul de guvernare al PNL pentru județul Suceava în primul rând are obiective clar definite și unele au fost explicate deja de premierul Ludovic Orban și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la deschiderea traficului rutier pe noua șosea de centură a municipiului Rădăuți”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul a remarcat că PSD a tot promis acest proiect în toate campaniile electorale, dar că s-a dovedit cu fapte că PNL este cel care l-a finanțat și finalizat.

„Această lucrare a început în guvernarea noastră în anul 2011 și a fost finalizată în 20 noiembrie 2020 de Guvernul PNL cu nouă luni înainte de termen”, a spus parlamentarul liberal sucevean.

Mai mult, Ioan Bălan a subliniat că ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a întărit ceea ce promitea încă din campania electorală pentru alegerile locale echipa liberală în frunte cu președintele Gheorghe Flutur și anume că pentru PNL sunt prioritare proiectele de autostrăzi care străbat județul Suceava, respectiv Autostrada A 7 Siret-Suceava-București care va fi realizată prin Planul Național de Recuperare și Reziliență finanțat de Uniunea Europeană și Autostrada Nordului Suceava-Vatra Dornei-Bistrița-Satu Mare, pentru care s-a stabilit inclusiv executantul studiilor de fezabilitate.

„În condițiile acestea este normal că PSD va pierde și va pierde și la Suceava pentru că, prin comparație, sucevenii văd neputința celor trei ani de guvernare PSD față de realizările dintr-un an de guvernare PNL, un an extrem de afectat de pandemie și efectele economice ale acesteia”, a declarat Ioan Bălan.

Liderul liberal consideră că PSD, la Suceava, insistă să se facă de râs și vrea cu orice preț să o afle și sucevenii.

„Toate ieșirile publice ale celor din PSD dau șansa celor din PNL să vorbească de realizările guvernului liberal în comparație cu slaba performanță a guvernării PSD”, a spus Ioan Bălan.

Parlamentarul PNL Suceava a apreciat că PSD Suceava este grav afectat de deciziile unilaterale care s-au luat la întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare și că încearcă să distragă atenția prin comunicate sforăitoare și fără sens la adresa PNL, comunicate care nu conțin nicio soluție viabilă.

„Pentru unii politicieni PSD pensia este de neacceptat și mereu simt nevoia să vorbească fără să spună nimic, așa cum au făcut-o 20 de ani. PNL vrea să crească pensiile, dar în același timp este extrem de preocupat să crească nivelul de trai și confortul tuturor românilor. Din decembrie 2020, PNL este pregătit să guverneze pentru a dezvolta România și a dezvolta Suceava”, a conchis Ioan Bălan.