Din nou nu este niciun pat liber la ATI al SJU Suceava pentru pacienții Covid-19. În spitalele din județ sunt internați 355 de pacienți Covid-10 și 80 de pacienți suspecți de infecție cu SARS-CoV-2

În cursul zilei de duminică nu era liber niciun pat ATI în Spitalul Județean Suceava pentru pacienții Covid-19, potrivit datelor furnizate de Prefectura Suceava.

Sursa citată arată că duminică, în spitalele din județ, sunt internate și diagnosticate cu Covid-19 un număr de 355 de persoane, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus internate este de 80.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 33 persoane diagnosticate cu Covid – 19, iar în același interval de timp au fost externate 25 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 500 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 201 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 71 pacienți sunt în zona tampon și 228 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 201 pacienți diagnosticați Covid-19 din SJU Suceava 107 prezintă forme medii ale bolii, 9 prezintă forme ușoare, 65 prezintă forme severe, 20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 14 pacienți sunt ventilați.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 414 paturi libere din care 52 pentru pacienți Covid-19, 254 în sectorul Non-Covid și 108 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 31 ventilatoare libere, din care 17 pentru pacienții Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 83 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.              

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nicio persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.        

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 21 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, până duminică, în județul Suceava au fost declarate vindecate de Covid-19 un număr de 9.727 de persoane.