Un sofer baut si cu permisul suspendat s-a dat drept fratelui sau


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Valea Moldovei este cercetat penal pentru trei infracţiuni comise „dintr-un foc”. Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orelor 19.20, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a fost sesizat de P. Cristian, de 31 ani localnic, cu privire la faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din cercetări a rezultat că în timp ce acesta conducea un autoturism înmatriculat în Italia, pe strada Sfântul Gavril, nu a fost atent, acroşând lateral o autoutilitară condusă din sens opus de C. Nicolai, de 24 ani, din comuna Valea Moldovei.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul lui P. Cristian şi 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru C. Nicolai, acesta din urmă fiind condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Iniţial, C. Nicolai a declarat faptul că se numeşte C. Petrică, prezentând de fapt, datele de identificare ale fratelui său mai mare. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat pe perioada 22.01.2010 – 20.02.2010.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată” şi „fals privind identitatea”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de