Suceava a gazduit primul seminar profesional pe teme de insolventa (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România a organizat în zilele de 22 şi 23 ianuarie a.c., la Suceava, primul seminar profesional pe teme de insolvenţă, a anunţat deputatul Mircea Grosaru.

Potrivit acestuia, seminarul face parte dintr-o serie de seminare profesionale care vor avea loc în Romania şi reprezintă ore de pregătire profesională obligatorie pentru practicienii în insolvenţă cărora li s-a prezentat ăi comentat pe articole noua Lege nr.381din 10 dec. 2009, publicata in M.O. al României, partea I, nr.870 din 14 dec. 2009 şi intrată în vigoare în data de 14 ian. 2010.

“Pe lângă caracterul de prevenţie împotriva insolvenţei persoanelor juridice, acum într-o perioadă în care criza economică îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult şi în ţara noastră, legea înfiinţează noi profesii în Romania, respectiv cea de conciliator şi mandatar ad-hoc, persoane împuternicite în condiţiile legii de a propune firmelor aflate în dificultate financiară, concordatul preventiv şi mandatul ad-hoc”, a explicat Grosaru.

La seminarul profesional organizat la Suceava au participat practicieni în insolvenţă din judeţele: Suceava, Iaşi, Bacău, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Sălaj şi Dolj.

Tot la Suceava, Comitetul Naţional de Conducere al UNPIR a organizat prima sedinţa din 2010, condusă de preşedintele Uniunii, av. Arin Octav Stănescu.


Intră acum și în grupul de