Trei femei rapuse de gerul siberian


Intră acum și în grupul de

Aflat sub Codul Portocaliu până miercuri, judeţul Suceava nu a scăpat de victimele făcute de gerul siberian, astfel că Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că s-a înregistrat un deces la Rădăuţi. Este vorba despre o femeie din Dorneşti, în vârstă de 61 de ani. „Era în stare de ebrietate, cu etilism acut, cu hipotermie generalizată, comă graful III, ciroză hepatică, expusă la frig extrem. A fost adusă de ambulanţă, dezbrăcată, doar într-o părută, iar în casă în jurul ei se găseau sticle goale” a declarat şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Acesta a precizat că un membru al familie a găsit-o pe femeie şi a anunţat ambulanţa. Autosanitare a ajuns la Spitalul Rădăuţi la ora 23:15 iar femeie a decedat la ora 04:15.

Tot la spitalul rădăuţean, spune şeful DSP Suceava, a fost adusă o persoană conştientă, din Putna, ce a fost expusă la frig extrem. Femeia, în vârstă de 49 de ani a fost diagnosticată cu hipotermie, iar după 90 de minute, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat ca urmare a unui stop cardio respirator.

Un alt deces pe fondul temperaturilor scăzute a fost înregistrat în comuna Forăşti, la o femeie de 80 ani, Maria M., ce a îngheţat de frig în propria locuinţă. Bătrâna a fost găsită moartă în casă, luni, în jurul orei 11.20, de către un vecin.

Duminică, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava a fost adus un bărbat din Stânca, cu degerături. Vasilică Cristinel C., în vârstă de 41 de ani a fost internat în secţia de Chirurgie cu „degerătură stadiul II degete membre pelvine, infectată”.


Intră acum și în grupul de