Primarul Ion Lungu va cere DSP Suceava să precizeze dacă patinoarele deschise la centre comerciale au aviz pentru că pentru patinoarul public nu s-a acceptat deschiderea


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că va solicita DSP Suceava să precizeze dacă a avizat deschidere patinoarelor de la centrele comerciale în condițiile în care pentru deschiderea patinoarului municipal nu s-a oferit acest aviz.

„Am făcut intervenție la DSP Suceava și ne-au dat un răspuns negativ în ceea ce privește deschiderea patinoarului”, a spus primarul.

El a spus că a văzut că este deschis patinoarul de la un centru comerical și a menționat că, în mod normal, ar fi trebuit să aibă avizul DSP.

„Voi adresa o întrebare DSP în calitate de primar al Sucevei având în vedere că acest lucru se întâmplă pe raza municipiului Suceava. Nu vreau să fiu în postura de a pârî, dar vreau să știu dacă au autorizație de la DSP”, a spus Ion Lungu.

În ceea ce privește închiderea piețelor agroalimentare, primarul a spus că s-a constatat că în urma măsurii s-a menținut rata de infectare în municipiul Suceava în jurul cifrei de 4 cazuri la mia de locuitori.

„Probabil creșteau și la noi foarte mult aceste cazuri de infectări până a se închide piețele, până a se închide școlile. S-ar părea, sunt două săptămâni de atunci, cel puțin la nivel de municipiu, ne-am stabilizat. Nu mai suntem în top nici la nivel național și nici la nivelul municipiilor”, a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că este convins că se vor deschide piețele după 30 de zile de când au fost date aceste interdicții.

Primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Balan – Formula 1 din politica suceveană

Primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Balan – Formula 1 din politica suceveană – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 29 noiembrie 2020

„Fără a avea o părere a specialiștilor privind impactul închiderii piețelor și școlilor, totuși noi suntem într-un platou, într-o stagnare.Se pare că au fost măsuri bune luate”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul a precizat că a fost în piață, a fost în mijlocul comercianților și a spus că i-a înțeles.

„I-am înțeles și mi-am cerut scuze pentru că nu era un moft al primarului și nici măcar al Guvernului. Specialiștii care se ocupă cu acest domeniu au venit cu această propunere care s-a aplicat”, a spus Lungu.

El le-a transmis că, cu toate greutățile, e de preferat să nu ajungă la spital.

„Noi ne dorim să ajungă cât mai puțină lume la spital, să ridicăm presiunea de pe spital”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de