VIDEO // Jandarmii suceveni au aplicat patru amenzi și au ars șase plase folosite pentru pescuit ilegal în zona denumită „Podul Nemților” din Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Jandarmeria Suceava a anunțat că duminică, 29 noiembrie, a desfășurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona denumită „Podul Nemților” de pe raza comunei sucevene Dumbrăveni.

Potrivit sursei citate, în urma acţiunii desfăşurate, jandarmii au găsit șase plase confecţionate de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 480 metri, care ulterior au fost distruse prin ardere.

Imagine ilustrativă

Totodată, jandarmii au aplicat opt sancțiuni contravenționale, dintre care patru amenzi în valoare de 1.400 lei și patru avertismente scrise pentru pescuit fără permis. De asemenea, un permis pentru pescuit a fost ridicat.

Jandarmii suceveni atrag atenția că vor acționa şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Pescuit ilegal

Duminică, 29 noiembrie a.c., jandarmii suceveni au desfăşurat activități de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona denumită „Podul Nemților” de pe raza administrativă a comunei Dumbrăveni din judeţul Suceava.În urma acţiunii desfăşurate, au fost găsite 6 plase confecţionate de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 480 m care au fost distruse prin ardere. Totodată, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 amenzi în valoare de 1400 lei și 4 avertismente scrise pentru pescuit fără permis, conform Ordonanţei de Urgenta nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura. De asemenea, un permis pentru pescuit a fost ridicat.Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Publicată de Jandarmeria Suceava pe Luni, 30 noiembrie 2020

Intră acum și în grupul de