Sistemele de incalzire provoaca incendii


Intră acum și în grupul de

Două incendii au avut loc marţi, din cauza sistemelor de încălzire. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 09:18 Garda de intervenţie Siret a pornit cu două autospeciale pentru a localiza şi stinge un incendiu izbucnit la gospodăria lui Ilie Ş., din localitatea Bălineşti, comuna Grămeşti. Când pompierii au ajuns la faţa locului ardea acoperişul adăpostului de animale -construit din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi anexe.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.40. Au ars astereala din lemn a acoperişului, pe o suprafaţă de 30 mp şi circa 4 tone furaje. S-au degradat circa 2 tone furaje, pagubele fiind estimate la circa 6.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit, prin efect termic, din cauza sistemului de încălzit -sobă fără acumulare de căldură, amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele în valoare de aproximativ 40.000 lei.

Puţin mai târziu, la ora 10:27, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baia au intervenit cu o autospecială şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Gheorghe S., din localitatea Bogata, comuna Baia.

La sosirea echipajelor ardea acoperişul bucătăriei, existând pericolul de propagare la locuinţă şi adăpostul de animale. Flăcările au fost stinse la ora 11.45, în limitele găsite, dar au ars acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de 20 mp şi circa 1.000 kg furaje. Pagubele au fost estimate la cca. 2.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat. Pompierii au salvat un cal, locuinţa şi adăpostul de animale în valoare de aproximativ 25.000 lei.


Intră acum și în grupul de