„Ziua Bucovinei”, la Parlamentul European (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parlamentul European va găzdui în perioada 13-15 aprilie 2010 manifestarea intitulată „Ziua Bucovinei”. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a devenit de marţi membru titular în Comitetul Regiunilor al UE. Potrivit acestuia, în cadrul acestei acţiuni, va fi făcută o prezentare a Bucovinei, având ca obiective promovarea produselor bio, „Bucovina BioLand”, prezentarea tradiţiilor şi obiceiurilor şi multiculturalitatea Bucovinei cu prezentarea modelului de convieţuire între etnii. El a mai informat că în PE vor fi prezentate filme de promovare a Bucovinei, urmând să fie pus accentul şi pe posibilităţile de investiţii în zonă.

Flutur a spus că la acest eveniment vor participa reprezentanţi ai mai multor minorităţi naţionale din judeţul Suceava.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că în acest proiect este implicat din partea judeţului Suceava, europarlamentarul PD-L Petru Luhan, dar se bazează şi pe sprijinul unor europarlamentari din ţările şi regiunile UE cu care Suceava are relaţii de colaborare, din Schwaben (Germania), Mayenne (Franţa), Abruzzo (Italia) şi Silezia (Polonia).

Flutur a mai menţionat că la această acţiune vor fi prezenţi preşedintele PE, Jerzy Buzek şi comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.


Intră acum și în grupul de