Arma de vanatoare ce urma a fi folosita la braconaj, dosita de un borsean in albia raului Bistrita


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au găsit în albia râului Bistriţa o armă de vânătoare. Aceştia au dejucat intenţia unor borşeni de a bracona în pădurile sucevene. Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de 26/27.01.2010, în jurul orei 00.45, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cîrlibaba se aflau în patrulare pe raza de competenţă, pe DN 18, în zona adiacentă drumului forestier „Bratila”, când au observat că din direcţia Borşa se apropie un autoturism, care a fost oprit.

În interior, se afla Ş. Toader, din oraşul Borşa, care a declarat că se deplasează în comuna Iacobeni pentru a se întâlni cu o cunoştinţă ce vine din direcţia Suceava. În urma controlului amănunţit al autoturismului, s-a găsit doar o folie de nailon mare.

În timp ce finalizau verificarea autoturismului, poliţiştii au observat că din direcţia Borşa vine un alt autovehicul, care a încetinit viteza şi a oprit la circa 250 metri de locul în care se aflau aceştia, a stat circa 30 secunde şi imediat s-a pus în mişcare apropiindu-se de ei.

Autoturismul în cauză, cu numerele de înmatriculare de belgiene, a fost oprit, iar în interior au fost identificat G. Gabriel, din oraşul Borşa, care a declarat verbal că se deplasează în municipiul Focşani, judeţul Vrancea, iar în urma verificării amănunţite a autoturismului a fost găsită o toporişcă.

După efectuarea controlului celor două autoturisme, agenţii Postului de Poliţie Cîrlibaba s-au deplasat şi au verificat zona în care a oprit iniţial al doilea autoturism, astfel pe partea dreaptă a drumului au observat o cărare proaspătă de urme în zăpadă, ce mergea în direcţia pădurii, fapt ce demonstra că din autoturism a coborât o persoană pentru a evita controlul poliţiştilor.

Poliţiştii au solicitat sprijinul jandarmilor cât şi a paznicilor de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Cîrlibaba, constituindu-se mai multe echipe de căutare împreună cu cadrele de jandarmi şi lucrătorii silvici.

În jurul orelor 02.15, în timp ce efectuau o pândă lângă DN 18, în zona adiacentă drumului forestier „Lala” au observat venind pe jos în alergare uşoară înspre direcţia Borşa, un bărbat pe care l-au somat să se oprească şi l-au condus pentru identificare la sediului postului, numele acestuia fiind O. Victor, de 31 ani din oraşul Borşa, judeţul Maramureş.

Echipa operativă a extins aria de cercetare a zonei în care a oprit iniţial autoturismul, iar la o distanţă de circa 100 metri pe cărarea de urme înspre albia râului Bistriţa, în apă a fost găsită o armă de vânătoare, peste care s-a format o peliculă groasă de gheaţă. Arma a fost scoasă din apă şi la o primă examinare s-a constatat că este mixtă cu ţeavă lisă (cal. 12) şi cu glonţ ( 7,65 mm).

Poliţiştii au întocmi dosar penal, O. Victor fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.


Intră acum și în grupul de