Banda de falsificatori de valuta, cercetata de BCCO Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nouă tineri printre care şi un minor de 17 ani, din judeţul Suceava, sunt cercetaţi de poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava după ce au pus în circulaţi bani falşi, dar şi pentru comiterea altor infracţiuni. Încă din luna septembrie 2009, poliţişti BCCO Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au desfăşurat activităţi de cercetare complexe privind gruparea infracţională organizată, formată din 9 tineri.

Potrivit IJP Suceava, cei aflaţi în vizorul poliţiştilor sunt S. Mihai – Mirel, de 24 ani, B. Ciprian, de 24 ani, H. Cezar Dumitru, de 21 ani, C. Cătălin – Ştefan, de 21 ani, S. Andrei – Marin, de 20 ani, D. Mihai – Tiberiu, de 19 ani, B. Albert – Cătălin de 17 ani, C. Valentin – Vasile de 22 ani, G. Marius – George de 20 ani, toţi din judeţul Suceava, grupare ce are preocupări pe linia comiterii infracţiunilor de falsificare şi punere în circulaţie de monedă, înşelăciune şi furt calificat.

Poliţiştii spun că membrii grupării au falsificat şi pus în circulaţie în perioada septembrie 2009 – ianuarie 2010, peste 100 de bancnote de grivne (moneda naţională a Republicii Ucraina), în cupiură de 50 şi 100. Aceştia şi-au achiziţionat în scopul falsificării bancnotelor diverse materiale şi aparate, respectiv calculatoare, laptop-uri, o imprimantă color, programe de calculator, hârtie şi specimene de bancnote.

Printre activităţile infracţionale documentate s-a reuşit şi probarea mai multor infracţiuni de furt calificat constând în aceea că, pe timpul nopţii, aceştia urmăreau persoanelor care introduceau ilegal ţigarete din Republica Ucraina până la locul de depozitare, după care pătrundeau ilegal în aceste locuri sustrăgând bunurile găsite pe care ulterior le valorificau. Aceştia mizau pe faptul că persoanele păgubite nu depuneau reclamaţii ţinând cont de faptul că ţigaretele erau introduse ilegal în ţară.
De asemenea o parte din membrii grupării sunt cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, respectiv ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi loviri sau alte violenţe.

Joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi Serviciul de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au efectuat un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiul Suceava, municipiul Rădăuţi, oraşul Siret şi sat Negostina, comuna Bălcăuţi, judeţul Suceava.

În timpul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor mai multe sisteme informatice (laptop-uri şi unităţi centrale de calculator), medii de stocare a datelor, 4660 pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană, unelte folosite la spargerea locuinţelor, suma de 30.770 lei, staţii de emisie recepţie, 11 telefoane mobile, aparatură folosită la falsificarea de monede. Totodată au fost puse în executare un număr de 11 mandate de aducere.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru falsificare de monedă sau alte valori, înşelăciune, ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală, loviri sau alte violenţe şi furt calificat.

Ancheta continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de