Partia de schi din Humor va fi inaugurata in prezenta ministrului Elena Udrea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inaugurarea pârtiei de schi din Gura Humorului, construită prin proiectul “Pârtie de schi, Orientare Turistică, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport” (POPAS), în valoare de 10,2 milioane de euro şi finanţat de UE, va avea loc vineri, 5 februarie, în prezenţa Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că pârtia amenajată în apropierea mănăstirii Voroneţ are o lungime de 1.486 de metri şi un grad de competitivitate 7,5, fiind prevăzută cu telescaun şi instalaţie de iluminat şi o instalaţie de produs zăpadă. El a mai precizat că zona de agrement “Ariniş” a fost reabilitată “ prin construcţia unei piscine acoperite cu multiple facilităţi şi a altor două piscine deschise, dar şi de terenuri de sport în aer liber.

Cu ocazia inaugurării acestei pârtii, autorităţile locale din Gura Humorului vor face o prezentare a staţiunii şi a ofertei turistice din zonă unde sunt 1.400 de locuri de cazare în 60 de hoteluri şi pensiuni.

Gheorghe Flutur a menţionat că, totodată, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului ar urma să semneze cu autorităţile sucevene Acordul de finanţare a proiectului de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, în valoare de 14 milioane de euro, aprobat prin POR. Proiectul este realizat, în comun, de Primăria municipiului Suceava, care este proprietarul terenurilor din zona Cetăţii de Scaun, şi de Consiliul Judeţean Suceava, care este proprietarul Cetăţii de Scaun, valoarea investiţiilor fiind de 14 milioane de euro, din care 11 milioane de euro sume nerambursabili, iar trei milioane de euro cofinanţare.

Autorităţile sucevene speră să semneze şi acordurile de finanţare pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava şi reabilitarea Muzeului „Ion Irimescu” din Fălticeni, proiecte promovate prin POR.


Intră acum și în grupul de