Turismul va renaste la Gura Humorului odata cu deschiderea partiei „Soimul” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“Deschiderea pârtiei de schi Șoimul reprezintă actul de renaștere a turismului în Gura Humorului”, a declarat vineri primarul orașului, Marius Ursaciuc, care a anunţat că inaugurarea oficială a acesteia va avea loc pe 5 februarie.

Potrivit edilului humorean, pârtia de schi, situată în apropierea mănăstirii Voroneț, și construită printr-un proiect European, este dotată cu cinci tunuri de zăpadă, o mașină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie și instalație de iluminat. Ursaciuc a precizat că pârtia are o lungime de 1.478 de metri și o diferență de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi.

Primarul oraşului Gura Humorului a explicat, totodată, că pârtia a fost proiectată la nivel mediu, dar la omologare s-a constatat că este medie-dificilă, partea finală a pârtiei fiind și cea mai spectaculoasă. ”Cei care știu să schieze sunt încântați mai ales de ultima parte”, a afirmat Ursaciuc.

Pentru cei care doresc să învețe să schieze, aceasta se poate face în partea superioară a pârtiei, a spus edilul humorean, menționând că a fost proiectată și o a doua pârtie care să fie deservită de același telescaun. El și-a exprimat încrederea că efectele pe orizontală ale acestei investiții vor fi mari în condițiile în care va crește gradul de ocupare din unitățile de cazare din această stațiune care, până acum, aveau un grad de încărcare scăzut în lunile ianuarie și februarie.

Ursaciuc a anunțat că în următoarele cinci săptămâni vor fi organizate, în week-end, vor fi organizate la baza pârtiei diverse concerte, iar pe pârtie concursuri sportive.

El a mai arătat că întregul proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii turistice din zona Ariniș, în valoare de 11 milioane de euro, a fost demarat în 2004 şi mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscină acoperită și o piscină în aer liber, un bazin de înot pentru copii, rețele de utilități în parc și un punct de informare turistică.

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că la inaugurarea pârtiei de schi de la Gura Humorului va participa și ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea.


Intră acum și în grupul de