Cosul de fum necuratat a lasat-o fara casa in mijlocul iernii


Intră acum și în grupul de

Un nou incendiu pornit de la un coş de fum necurăţat corespunzător a lăsat o bătrânică din localitatea Lisaura (comuna Ipoteşti) fără acoperiş deasupra capului, în mijlocul iernii. Flăcările au izbucnit joi, în jurul prânzului, şi au cuprins cu repeziciune tot acoperişul casei de locuit.

Imediat, vecinii au sărit în ajutor, dar pentru că nu făceau faţă incendiului au fost anunţaţi pompierii militari care s-au deplasat la faţa locului cu două autoutilitare de stingere. După aproape două ore de luptă cu focul, flăcările au fost stinse, dar nu înainte de a transforma în scrum acoperişul locuinţei, bucătăria de vară şi o magazie din curtea gospodăriei.

După stingerea incendiului, pompierii au dat imediat verdictul cu privire la motivele producerii incendiului, fiind vorba de efectul termic produs de cosul de fum suprasolicitat şi neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile aflate în apropiere.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, dar femeia a rămas fără adăpost în toiul iernii şi cu pagube de peste 9.000 de lei.


Intră acum și în grupul de