Un buzoian a furat banii din cutia milei dintr-o biserica din Dorna Candrenilor


Intră acum și în grupul de

Dat jos de controlor în staţia CFR din Dorna pentru că nu avea bilet, un buzoian a vrut să-şi procure bani din cutia milei aflată într-o biserică din Dorna Candrenilor. Potrivit IPJ Suceava, joi, la ora 16.30, o patrulă din cadrul Grupei de Jandarmi Dorna Candrenilor, au observat ieşind din incinta unei biserici din localitate un bărbat care la vederea acestora a schimbat brusc direcţia de mers.

Aceştia l-au legitimat, constatând ca se numeşte F. Viorel, de 28 ani, din comuna Prîscov judeţul Buzău, iar la controlul corporal efectuat asupra acestuia s-a găsit suma de 24 lei în monedă divizionară, un patent şi un cleşte metalic. Acesta a recunoscut că a furat suma de bani găsită asupra sa din biserica de unde a ieşit.
F. Viorel a forţat sistemul de închidere tip zăvor asigurat cu lăcat al cutiei milei, iar din interior a sustras suma de 24 lei.

Extinzând cercetările s-a stabilit că F. Viorel în noaptea de 27/28.01.2010, călătorea cu trenul pe ruta Timişoara – Iaşi, şi a fost găsit de către controlor fără bilet şi dat jos în Staţia C.F.R. Vatra Dornei. De aici, buzoianul s-a deplasat pe strada Mihai Eminescu a pătruns în curtea unei biserici, unde a forţat cu patentul lacătul unei uşi laterale şi a pătruns în centrala termica.

Deoarece nu a reuşit să pătrundă în interiorul bisericii, a părăsit locaţia şi s-a deplasat pe strada Păcii, unde, tot cu ajutorul patentului, a forţat lacătul ce asigura uşa unei capele romano-catolice, a pătruns în interior unde a căutat bani, dar negăsind a sustras un cleşte metalic şi a plecat spre comuna Dorna Candrenilor.
Aici s-a deplasat prin comună până când a comis furtul de bani din cutia milei şi a fost identificat de patrula de jandarmi.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de „furt calificat” şi „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de