12 suceveni au fost reținuți în urma celor 85 de percheziții efectuate de polițiștii din Vaslui într-un dosar vizând vânzarea de țigări de contrabandă

Un număr de 15 persoane au fost reținute de polițiștii din Vaslui din care 12 sunt din județul Suceava într-un dosar privind comercializarea de țigări de contrabandă.

Astfel, în urma a 85 de percheziții efectuate, vineri, de polițiștii din Vaslui, au fost descoperite peste 73.000 de țigarete de contrabandă, au fost indisponibilizați peste 260.000 de lei, iar 15 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Astfel, au fost reținuți 13 bărbați și două femei, 12 persoane fiind din județul Suceava, două din Neamț și una din județul Iași.

Din cercetările efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit că, în perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat pe piața internă, în piețe, târguri, magazine, etc.) țigarete provenite din activități de contrabandă.

Introducerea țigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, din afara spațiului comunitar.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 500.000 de lei.

În urma celor 85 de percheziții domiciliare (69 în județul Suceava, 8 în județul Neamț, câte 2 în județele Vaslui, Iași și Bacău, precum și câte una în judeţele Constanța și Dâmbovița) au fost ridicate, în vederea cercetărilor, peste 73.000 de țigarete provenite din contrabandă.

Totodată, au fost indisponibilizați peste 260.000 de lei, susceptibili a proveni din derularea activității infracționale.

Poliția Vaslui arată că 20 de persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea probării întregii activități infracționale.     

În instrumentarea dosarului suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul inspectoratelor de poliție județene Iași, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați, Constanța și Dâmbovița, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.