Primarul din Rădăuți a cerut sprijinul Consiliului Județean Suceava pentru a evita debranșarea de la gaz natural din cauza datoriilor de un milion de euro. CJ Suceava va transfera urgent 1,5 milioane de lei pentru plata parțială a restanțelor


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să repartizeze municipiului Rădăuți suma de 1,5 milioane de lei pentru a plăti o parte din datorii către furnizorul de gaz natural pentru că riscă deconectarea.

„Ca urmare a solicitării venite din partea Primăriei municipiului Rădăuți care întâmpină dificultăți la plata facturilor restante către furnizorul de gaz, riscând deconectarea, voi propune, în prima ședință de Consiliu Judeţean, repartizarea sumei de 1.500.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Judeţean Suceava”, a declarat, miercuri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, în urmă cu trei săptămâni, pentru News Bucovina că a constatat că situația financiară a municipiului este complicată, că a mers la Guvern pentru găsirea unei soluții pentru ieșirea din criză.

Bogdan Loghin a spus că la preluarea mandatului a găsit neplătită la ACET suma de 2,2 milioane de lei, sumă ce reprezintă plata la apa meteorică și că a negociat o eșalonare a plății.

Mai mult, el a spus că găsit o hotărâre judecătorească definitivă în valoare de 1,2 milioane de lei noi la Servicii Comunale neplătită, iar alte procese cu aceeași firmă sunt în derulare.

Loghin a mai spus că inclusiv ministrul Economiei l-a sunat să-i spună că a fost stupefiat să vadă în sistem ca Rădăuțiul figurează cu plăți restante la gaz în valoare de un milion de euro.

Totodată, el a spus că în perioada de o lună de zile cât a durat transferul de putere, fostul primar a făcut plăți în valoare de aproximativ 6,7 milioane de lei noi.


Intră acum și în grupul de