Centrul de vaccinare anti-Covid de la Spitalul Județean Suceava precum și circuitele funcționale propuse vor fi inspectate miercuri de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în campania de vaccinare

Centrul de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2 care este amenjata la Spitalul Județean Suceava va fi inspectat miercuri.

Potrivit Prefecturii Suceava în vederea monitorizării modului de organizare a centrului de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, având în vedere debutul capaniei de vaccinare împotriva Covid-19 și necesitatea adoptării masurilor din competența fiecărei structuri, la propunerea directorului medical al SJU Suceava, dr. Marius Grămadă, o comisie formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în campania de vaccinare va avea mâine o vizită de lucru la spitalul județean, în care va fi prezentat amplasamentul centrului de vaccinare, precum și circuitele funcționale propuse.

Totodată, Prefectura Suceava a anunțat că județul Suceava va primi și zeci de mii de afișe pentru campania de vaccinare destinate acțiunilor de prevenire în combaterea infecțiilor COVID-19.

Conform repartiției pe județe, în județul Suceava se vor primi 34.164 de afișe pentru cele 114 localități și un număr de 4.112 afișe ce vor fi predate inițial D.S.P. Suceava.

Acestea au fost preluate marți de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi distribuite începând cu data de 23.12.2020 de Instituția Prefectului către toate primăriile din zona administrativă, iar cele destinate unităților din sistemul sanitar prin intermediul D.S.P. Suceava astfel:

  • 3000 de bucăți către Unități Medicale publice și private (Spitale, ambulatorii, laboratoare de analize medicale)
  • 242 de bucăți către farmacii prin Colegiul Farmacistilor 
  • 275 de bucăți către Cabinetele de Medicină de Familie prin Colegiul Medicilor
  • 595 de bucăți către Cabinete stomatologice publice și private prin Colegiul Medicilor Stomatologi.