Transportul Metropolitan în Zona Urbană Funcțională Suceava este principalul proiect pentru care primarii au convenit să-și concentreze eforturile


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a avut, miercuri, prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava din care fac parte pe lângă municipiul Suceava, orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.

El a spus că la întâlnire a fost prezent primarul din Șcheia a fost însoțit de doi consilieri locali și l-au asigurat că vor să facă parte din Zona Urbană Funcțională Suceava după ce comuna Șcheia a respins apartenența la Asociația de tip metropolitan Suceava.

Lungu le-a prezentat primarilor din ZUF Suceava ce ar urma să fie realizat prin acest sistem de organizare teritorială și s-a convenit, în principiu, să se concentreze pe proiectul de Transport Metropolitan.

„La următoarea discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale, care lucrează la întocmirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, în sistem de videoconferință voi invita să participe și primarii din localitățile menționate mai sus”, a spus Lungu.

El a mai declarat că își dorește ca până în 30 iunie să fie finalizată Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcționale realizată în jurul municipiului Suceava care să fie baza pentru atragerea de fonduri europene pe proiecte comune ale acestei zone.


Intră acum și în grupul de