Pentru cele 22 de centre comunitare de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Suceava ar trebui să fie minimum 44 de medici și 88 de asistenți medicali, dar până acum s-au înscris doar 16 medici și 48 de asistenți. Reprezentanții DSP Suceava sunt încrezători că se vor înscrie suficiente cadre medicale


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava își manifestă disponibilitatea pentru înscrierea la vaccinare, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă în cadrul unei conferințe de presă organizată la Prefectura Suceava.

Ea a spus că pe site-ul DSP Suceava a fost publicat numărul de telefon la care fiecare persoană care dorește să se vaccineze și nu reușește să se înscrie pe platforma pusă la dispoziție de autoritățile centrale.

Totodată, DSP Suceava face apel la voluntari pentru a sprijini acțiunea din centrele de vaccinare, respectiv medici, asistenți medicali și registratori.

Ea a menționat că titulatura de voluntar este un titlu generic pentru că aceștia vor fi plătiți în funcție de ceea ce dispune Ministerul Sănătății.

Gabriela Bănciă a spus că până în prezent s-au înscris pentru această acțiune 69 de persoane din care 16 medici, 48 de asistenți și cinci registratori după ce acțiunea de recrutare a început marți.

Prefectul judetului Suceava – conferinta de presa

LIVE – Prima conferință de presă din 2021 a prefectului Alexandru Moldovan!!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 13 ianuarie 2021

„Avem semnale că vor fi destui doritori care să participe la această acțiune”, a mai spus Băncilă.

Ea a precizat că fiecare centru de vaccinare trebuie să aibă câte doi medici, din care unul realizează triajul înaintea vaccinării, iar celălalt acordă asistența post-vaccinare.

Totodată, este necesară și prezența a patru asistente medicale în fiecare centru de vaccinare.

Reprezentantul DSP dr. Dana Costea a precizat că înscrierea persoanelor care doresc vaccinarea anti-Covid-19 va începe în data de 15 ianuarie de la ora 15:00, cu minimum 48 de ore înaintea vaccinării.

Ea a spus că pentru început, vaccinarea se va face la centrele din unitățile spitalicești.

„Vom folosi centrele de vaccinare din spitale pentru populația care dorește să fie vaccinată. Din experiența cu medicii, la început se mișcă destul de greu lucrurile până începe lumea cum se poate programa, cum ajunge la centre”, a spus dr. Costea.

Ea a arătat că la SJU Suceava se pot vaccina, teoretic, 240 de persoane pe zi, iar în celelalte spitale câte 60 pe zi, dar că oricând se poate multiplica pentru că sunt asistente în spitale și poate merge pe această schemă de la început pentru a se acoperi această deficiență.


Intră acum și în grupul de