Cățel aruncat ca un gunoi într-o pubelă din Suceava. Lucian Harșovschi: A avut șansa să fie auzit de un trecător, iar angajați ai Serviciului de Ecologizare l-au salvat

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi și-a exprimat, duminică seara, indignarea față de modul în care a fost abandonat un cățel care a fost aruncat într-o pubelă îngropată din oraș, printre gunoie.

„Acest cățel a fost abandonat, fără milă, într-unul din amplasamentele îngropate din oraș, asemenea unui gunoi menajer”, a spus viceprimarul.

El a menționat că acest cățel a avut șansa ca un trecător să îl audă și să facă imediat sesizare la Serviciul de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân, care a acționat pentru a-l putea salva dintre deșeuri.

„Din păcate acest caz nu este singular, frecvent în municipiul Suceava sunt aduși și abandonați mulți căței. În consecință, administrația locală continuă acțiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava”, a spus viceprimarul.

El a adăugat că anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea.

De asemenea, ca urmare a colaborării municipalității cu Asociația PRO ANIMALS TINA, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate.

„Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail adoptiicatei@primariasv.ro”, a precizat Lucian Harșovschi.

În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați.

„Locul animalelor nu este pe stradă”, a conchis viceprimarul.