Mormanele de zapada raman in oras pana la topire (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Administraţia publică locală suceveană se vede neputincioasă în faţa mormanelor de zăpadă care tronează pe trotuare, pe arterele de circulaţie sau prin orice loc unde există puţin spaţiu verde.

Primarul Sucevei a mai spus că în oraş se continuă curăţarea străzilor şi trotuarelor de zăpadă, dar că aceasta nu va fi evacuată din oraş şi se va aştepta să se topească. Dacă se face acest lucru municipalitatea este nevoită să scoată din buzunar o mulţime de bani de care în momentul de faţă nu dispune.

„Ca să cărăm toată zăpada în afara oraşului ne costă cel puţin 500.000 de lei pentru că va fi nevoie de peste o mie de maşini care să o transporte. Nu avem ce să facem decât să aşteptăm să se topească natural”, a spus Ion Lungu în cadrul ultimei conferinţe de presă.

În acelaşi timp, edilul-şef al municipiului a făcut un apel către locuitori să contribuie şi ei la acţiunea de deszăpezire din oraş. Lungu a dat ca exemplu alte ţări care au fost mult mai afectate decât noi de căderile de zăpadă făcând referire la America sau Austria dar unde imediat locuitorii au ieşit cu lopata şi au sărit în ajutorul administraţiilor locale.

“Acolo se poate noi am uitat acest lucru, sucevenii se plâng mereu şi fac solicitări la Primărie să facă lună în faţa blocului dar nu am văzut nici un sucevean cu lopata în mână, ce să mai vorbesc de societăţile comerciale care nici nu se sinchisesc să deszăpezească suprafaţa din faţa unităţilor”, a conchis Lungu.


Intră acum și în grupul de