Petru Luhan: „Valorile PD-L trebuie adaptate la cele ale PPE”


Intră acum și în grupul de

Obiectivul principal al restructurării PD-L este adaptarea valorilor partidului la cele ale PPE, este de părere europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan. „Pentru o şi mai bună colaborare pe viitor, colegii din comisia de statut vor trebui să aibă în vedere o adaptare pe măsură a valorilor PD-L la cele ale PPE”, a spus Luhan, care consideră că PPEPDL poate funcţiona mult mai bine dacă baza de valori este similară sau chiar aceeaşi.

Potrivit lui Luhan, sigla şi denumirea partidului nu trebuie schimbate pentru că reflectă foarte bine poziţia creştin democrată şi liberală al unui partid de centru-dreapta. „În ceea ce priveşte doctrina partidului nostru, consider că aceasta trebuie să cuprindă valori populare, creştin-democrate şi liberale. Acestea nu se stipulează în Statut, ci se exprimă printr-un program de conducere al partidului, asemănător unui program de guvernare, care se dezbate, se redezbate şi se adaptează noilor necesităţi ale cetăţenilor la o perioada de patru ani”, a spus eurodeputatul sucevean. El a exemplificat cu modul în care PPE îşi înnoieşte programul partidului la trei ani prin congres ordinar, ultimul având loc la sfârşitul anului 2009.

Luhan a mai arătat că Statutul cuprinde doar proceduri şi principii nu şi curente politice, iar valorile cum sunt familia, drepturile omului, statul de drept, economia bazată pe competitivitate trebuiesc consolidate într-un “tot unitar” şi respectate pe deplin de toţi membrii partidului, indiferent de provenienţa acestora şi de vechimea în partid.

El a adăugat că elaborarea unui nou Statut trebuie să implice o viziune clară, pe termen mediu şi lung, pe cel puţin şapte ani pentru că stabilitatea politică duce la progres economic în primul rând şi la consolidarea unei poziţii avantajoase în context internaţional. „Avem nevoie mai mult decât oricând de stabilitate politică mai ales în ceea ce priveşte ieşirea României din criza economică şi financiară”, a mai spus Luhan.


Intră acum și în grupul de