Traseul autostrăzii A 7 Siret-Suceava-Pașcani-București se discută vineri la Suceava, anunță Gheorghe Flutur. Pe tronsoanele Dolhasca-Suceava și Suceava-Siret au fost propuse mai multe variante


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, la întâlnirea cu reprezentanții USRPLUS Suceava că în cursul zilei de vineri urmează să se poarte discuții legate de traseul pe care îl va avea Autostrada A 7 pe teritoriul județului Suceava.

Flutur a spus că a fost convocată o întâlnire la care să participe primarii de pe traseul Autostrăzii A 7 cu reprezentanții CNAIR și ceilalți reprezentanți implicați în proiectul acestui drum de mare viteză pentru a lua în discuție variantele de traseu pentru construcția acestei autostrăzi.

Pentru autostrada A7 proiectanții au prezentat mai multe variante de traseu.

Astfel, între Suceava și Siret au fost prezentate cinci variante de traseu, din care trei prin estul municipiului Suceava, iar două prin vestul municipiului în timp ce traseul Pașcani-Dolhasca-Suceava are șase variante de traseu pe Valea Siretului, variante care sunt în paralel cu calea ferată, dar și variante dinspre Dolhasca spre Fălticeni care ocolesc acest municipiu prin vest sau est.

Gheorghe Flutur a spus după prima întâlnire cu proiectanții că în stabilirea traseului se ține seama de rețelele de înaltă tensiune, se ține seama de căile ferate și intersecția autostrăzii cu căile ferate, se ține seama de intersecțiile cu drumuri naționale, județene și comunale, se ține seama de rezervații naturale și restricțiile în aceste rezervații cum ar fi Pădurea Zamostea.


Intră acum și în grupul de