Municipiul Suceava, pe primul loc în regiunea Nord Est la atragerea de fonduri europene. Primarul Ion Lungu a discutat cu directorul ADR Nord Est portofoliul de proiecte pentru exercițiul financiar 2021-2027

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit, luni, la Piatra Neamț, cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE), respectiv cu directorul general Vasile Asandei și cu directorul Organismului Intermediat ADRNE, Cristian Zamă, cu care a purtat discuții despre finalizarea implementării proiectelor cu finanțare europeană aferente exercițiului financiar 2014-2020 și despre portofoliul de proiecte care urmează să fie finanțate în noul exercițiu financiar 2021-2027.   

Lungu a spus că gradul de realizare a proiectelor europene de municipiul Suceava, în sume efectiv încasate este de peste 60 la sută din alocarea în exercițiul financiar 2014-2020 ceea ce clasează municipiul Suceava pe primul loc în cadrul Regiunii de Nord Est la atragerea de fonduri europene .

„Discuția a fost la fel de importantă în ceea ce privește portofoliul de proiecte aferent perioadei de finanțare 2021-2027 pe care îl are pregătit municipalitatea și care va fi cuprins în Strategia de Dezvoltare Urbană la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava care ne dorim să fie finalizată până la 30.06.2021”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că am mai fost purtate discuții  legate de modalitatea de finanțare a proiectelor pe POR -Programul Operațional Regional și pe PNRR-Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Prioritatea de grad zero a municipalității este atragerea fondurilor europene”, a subliniat Ion Lungu.